Vara abia ainceput, ceea ce inseamna ca ne vom confrunta cu multe zile fierbinti. Cum sa supravietuim in caldura? Medicii dau urmatoarele sfaturi, pentru a ne ajuta sa scapam de canicula.

Mai intai de toate, trebuie sa ne protejam de deshidratare. In cazul in care temperatura aerului e peste +26 grade, trebuie sa bem la fiecare ora cate un pahar de apa. Pentru a restabili echilibrul hidric in organism, la fel se poate pune langa locul de munca un recipient cu apa. E foarte indicat ca in timpul caniculei, sa ne odihnim cinci minute la fiecare doau ore, cel mai bine sa ne intindem in pozitie orizontala.

Medicii recomanda sa mancam mai putina sare si utilizam in alimentatie mai mult ulei vegetal, deoarece ne ajuta sa ne descurcam mai bine cu temperaturile inalte, datorita vitminei E. Meniul trebuie sa contina: ciorba rece, supe din legume, chefir, cvas.

Sa depasim sete ne ajuta apa, ceiul verde, decoctul de menta, vinul alb sec diluat cu apa minerala.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment