Cercetătorii britanici avertizează că odată cu încălzirea globală va creşte şi incidenţa bolilor respiratorii, a celor cardiovasculare, diareea şi cazurile de boli transmise de insecte, cum e malaria.

Încălzirea globală este o consecinţă a faptului că se ard foarte mulţi combustibili fosili. În urma acestor arderi, în atmosferă este degajat dioxid de carbon şi alte gaze cu efect de seră, ce fac ca temperatura să crească, mai ales în partea inferioară a atmosferei.

Prima consecinţă a creşterii temperaturii este înmulţirea inundaţiilor şi a perioadelor caniculare. Cercetătorii de la Universitatea din Londra avertizează că pe lângă aceste lucruri şi sănătatea oamenilor va avea de suferit.

Odată cu creşterea temperaturii, se vor înmulţi decesele cauzate de atacuri cerebrale, de infarct şi vor scădea cele provocate de răceală şi gripă. Cu cât se va încălzi mai tare cu atât cantitatea de sânge care va circula prin corp pentru a-l răci se va mări. Astfel, inima va fi din ce mai suprasolicitată.

Dacă oamenii ar renunţa la dependenţa lor de maşini ar însemna că mai multe persoane ar merge pe jos sau pe bicicletă, iar cazurile de obezitate ar scădea. Mai mult, s-ar reduce numărul de accidente ruriere, care numai în Anglia omoară 3.000 de oameni anual. Pe lângă faptul că sănătatea fizică va avea de suferit de pe urma încălzirii globale, se pare că vom avea de suferit şi din puncte de vedere psihic.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment