Tuberculoza
Forma ei intestinală poate fi transmisă şi pe calea apei, în special prin intermediul apelor de suprafaţă, în care s-au deversat ape reziduale provenind de la sanatorii sau spitale de tuberculoză.

În apele reziduale ale sanatoriilor de tuberculoză, ca şi în apele de suprafaţă, în aval de deversarea apelor reziduale s-a depistat bacilul tuberculozei.

S-a semnalat chiar o incidenţă mai crescută a tuberculozei intestinale la om şi animale în colectivităţile riverane cursurilor de apă în care au fost evacuate apele reziduale provenite de la spitalele de tuberculoză.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment