Daca ati fost preveniti despre posibilele viscole (vifornite, troiene), limitati deplasarea departe de casa, pregatiti-va din timp de viscol:
  • Faceti-va rezerve de produse alimentare si apa, finaj pentru animale si pasari, combustibil, medicamente.
  • Ermetizati blocurile locative pentru a pastra caldura in ele si a minimaliza necesitatile de combustibil (lemne sau carbune).
  • In timp cu troiene nu iesiti afara fara necesitate, nu va porniti la drum cu automobilul. Daca viscolul v-a gasit in drum cu automobilul si nu va puteti deplasa, e mai rational sa ramaneti in el, daca nu sunteti convins ca pe aproape puteti gasi ajutor (incapere). Dati semnale sonore, agatati pe antena o bucata de materie de culoare aprinsa. Economisiti combustibilul.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment