Pe timpul caniculei, se recomanda populatiei consumul de patru litri de apa pe zi, evitarea plimbarilor pe timp de canicula si reducerea consumului de alcool si tutun. In, in zilele foarte calduroase, varstnicii, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, ar trebui sa evite deplasarile in aer liber si frecventarea locurilor aglomerate.

De asemenea, atunci cand este necesara expunerea la soare, se recomanda protejarea cu palarii, umbrele, ochelari de soare si imbracaminte subtire din tesaturi naturale, in culori deschise. Angajatorii sunt obligati, conform legii, sa modifice programul de lucru, in conditiile impuse de temperaturile ridicate, si sa le asigure angajatilor cantitati suficiente de apa potabila.

Tot de asigurarea apei potabile se ocupa si edilii, care au amplasat in locurile aglomerate corturi speciale anti-canicula.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment