Cei mai sensibili la razele solare sÎnt copiii pînă la vîrsta de 15 ani, persoanele de vîrstă înaintată, precum şi persoanele care suferă de maladii cardiovasculare, în special cei cu hipertensiune. Bebeluşii pînă la un an categoric nu trebuie să fie supuşi razelor solare.

În perioada caniculară medicii recomandă populaţiei de a evita pe cît posibil expunerea prelungită la soare între orele 11 şi 18, de a purta pălării de soare, haine cu mîneca lungă, din fibre naturale, de culori deschise, de a preveni pierderile de apă şi substanţe minerale prin consumarea a cel puţin 1,5 - 2 litri de lichide pe zi, constînd din sucuri naturale, apă minerală, care nu vor fi consumate prea reci. Se mai recomandă de a consuma infuzii (ceaiuri) la temperatura camerei din muşeţel, sunătoare sau urzici.

În această perioadă se recomandă de a evita consumul băuturilor alcoolice, chiar şi a berei sau cafelei şi a băuturilor foarte reci. În schimb se recomandă de a face duşuri frecvente cu apă la temperatura moderată. (Nord-press)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment