Apa din majoritatea surselor naturale are o reacţie activă 6,5-8,5. Devierea de la aceste valori poate servi drept indice că în rezervor au pătruns ape reziduale, alcaline sau acide de la întreprinderile industriale.

Fâşia de hârtie indicatoare se scufundă în eprubeta cu apă pentru 10-15 secunde, apoi intensitatea culorii imediat se compară cu scara anexată la indicatorul universal. Schimbarea intensităţii culorii corespunde concentraţiei de ioni de hidrogen. Diapazonul de măsurare a valorii pH este de la 1,0 până la 10.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment