Uneori, alegând produse alimentare, care sunt o alegere bună pentru mediu, de asemenea, sunt şi o alegere bună pentru bunăstarea dumneavoastră, relatează DailyMail, preluat de sanatatea.com. Iată câteva sfaturi pentru a duce un mod de viaţă sănătos şi verde.
Formează o listă
O listă de cumpărături ce conţin alimente verzi vă ajută cu adevărat să reduceţi nivelul deşeurilor şi să mâncaţi sănătos. O treime din cumpărători nu verifică care sunt alimentele necesare înainte de a pleca la magazin.

Pro fructe şi legume
Producerea de carne roşie costă foarte scump planeta noastră. Oamenii de ştiinţă au descoperit că la producerea 1kg de carne de vită rezultă aceeaşi cantitate de emisie de CO2, care ar fi eliberată de către automobilul unui european ce parcurge 250km şi consumul de energie a unui bec electric de 100W timp de 20 de zile, notează sanatatea.com. În 2003, un studiu suedez a constatat că creşterea organică a cărnii de vită cu iarbă, mai mult decât cu hrana pentru animale, a redus emisiiile de gaze cu efect de seră cu 40 la sută şi consumul de energie s-a redus cu 85 la sută.

Selectează aromele
Există circa 2700 de arome permise în produsele alimentare, dar nu sunt toate identificate, astfel că este imposibil să ştii exact ceea ce se adaugă şi în ce cantitate le consumăm. Aceste arome nu au nici o valoare nutritivă şi de multe ori înlocuiesc ingredientele nutritive originale, formând pentru om un conţinut de grăsimi, zahăr şi sare nerezonabil, alegerea opţională rămânând fructele şi legumele.

Optează pentru natural
Alimentele naturale conţin mai multe vitamine şi minerale decât cele chimice. Plantele pot conţine între 10 şi 15 la sută mai mulţi fenoli (compuşi care sunt destinaţi pentru a ajuta la prevenirea boliilor), pentru că plantele cresc într-un sol îmbogăţit natural. Fructele şi legumele naturale conţin, de asemenea un nivel mai ridicat de minerale benefice organismului, cum ar fi fierul şi zincul. (S.A.V.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment