În aceste zile caniculare, medicii ne vin cu câteva sfaturi pentru a ne expune mai corect la soare, fără să facem insolație sau să ne ardem pielea.

Multă apă
Cu toate că toți știm de consumul a cel puțin 2 litri de apă pe zi, mai mult de jumătate din populație nu consumă această cantitate.

Mai puține exerciții fizice
Pe vreme caniculară este de dorit să evitați efectuarea unor exerciții fizice solicitante. Consumați produse ușoare.

Haine ușoare
Utilizați doar haine din materiale ușoare, pălării mari sau umbrelă de soare. Vă puteți proteja ochii, punându-vă pe ochi ochelari de soare.

Cremă cu factor de protecție
Dacă vă expuneți la soare pe o durată mai mare de douăzeci de minute, este necesară folosirea cremei cu factor de protecție solară. Aceste creme se clasifică în dependență de nivelul factorului de protecție solar, ce arată cât de eficient filtrează razele ultraviolete (UV). Este recomandată folosirea cremelor cu factor de protecție peste 16. În cazul celor mici, recomandarea este crema cu factor 30 - 40. Crema se aplică cu circa 15-30 de minute înainte de vă expune la soare. Aplicați din nou crema la fiecare 2 - 3 ore.

Obișnuiți-vă treptat
Nu stați la soare mai mult de zece minute chiar din prima zi. Este nevoie de o obișnuință treptată, durata de expunere fiind prelungită în fiecare zi cu circa 10-15 minute.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment