De obicei, cromul din alimente este bine tolerat de organism și de asemenea mesele obișnuite asigură o cantitate optimă de crom.

Totuși, în cazul celor care fac exces în administrarea suplimentelor de crom pot să apară unele efecte adverse:
- afectarea rinichilor, ficatului, inimii (se dereglează ritmul cardiac - aritmii), sistemului nervos;

- expunerea profesională la crom pe cale inhalatorie și nu numai crește riscul de apariție a cancerului pulmonar;

- poate scădea glicemia prin introducerea în exces a glucozei în celule;

- crește riscul afecțiunilor cutanate;

Întotdeauna trebuie să informezi medicul dacă iei un supliment alimentar. Unele medicamente pot interacționa (în sens pozitiv sau negativ) cu suplimentul alimentar pe care îl consumi, spre exemplu antiacidele (pentru stomac, dedicate în special bicarbonatului) interferă cu absorbția cromului.

De asemenea, femeile însărcinate sau care alăptează întotdeauna trebuie să informeze medicul cu privire la consumul de suplimente alimentare.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment