În perioada temperaturilor scăzute, se recomandă evitarea deplasărilor în spații deschise și expunerea la frig, respectarea regulilor de igienă pentru a evita îmbolnăvirile și consumarea alimentelor bogate în proteine, fructe și legume.

Dacă e necesară deplasarea în spații deschise, se recomandată utilizarea mijloacelor de protecție corespunzătoare - căciuli, mânuși etc. E necesară evitarea expunerii prelungite a mâinilor și picioarelor la temperaturi mici pentru a se feri de degerături (în așa caz, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea unui medic).
Recomandări pentru a face față temperaturilor mici
Specialiștii recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi mici.

În plus, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.

În perioadă rece a anului, trebuie să se acorde o atenție deosebită copiilor - evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment