În perioada temperaturilor scăzute, se recomandă evitarea deplasărilor în spații deschise și expunerea la frig, respectarea regulilor de igienă pentru a evita îmbolnăvirile și consumarea alimentelor bogate în proteine, fructe și legume.

Dacă e necesară deplasarea în spații deschise, se recomandată utilizarea mijloacelor de protecție corespunzătoare - căciuli, mânuși etc. E necesară evitarea expunerii prelungite a mâinilor și picioarelor la temperaturi mici pentru a se feri de degerături (în așa caz, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea unui medic).
Recomandări pentru a face față temperaturilor mici
Specialiștii recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecțiuni cardiace și respiratorii, să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi mici.

În plus, trebuie evitat consumul băuturilor alcoolice.

În perioadă rece a anului, trebuie să se acorde o atenție deosebită copiilor - evitarea situațiilor în care aceștia sunt lăsați să aștepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

Locuințele și spațiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător și trebuie evitată utilizarea instalațiilor improvizate, care pot duce la intoxicații cu monoxid de carbon.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment