Frigul produce strângerea vaselor sanguine, încetinește circulația sângelui, iar epiderma nu mai este suficient irigată și hrănită, compromițând activitatea normală a pielii.

Producția de grăsimi este diminuată, precum și activitatea glandelor sudoripare.
Cum acționează frigul asupra pielii
Factorul natural de hidratare nu reușește să-și desfășoare în condiții optime funcția sa, prin lipsa transpirației și mărirea gradului de evaporare de la nivelul pielii.

Se încetinește reînnoirea celulară, iar pielea își pierde tonusul și suplețea, devenind opacă, aspră și fără strălucire.

Daunele cele mai mari le provoacă asupra micilor vase sanguine (capilarele) care, pentru a putea suporta bruștele variații de temperatură, sunt supuse unei adevărate gimnastici, iar rezultatul: înroșirile pasagere, care cu timpul și mai ales când se asociază cu cauze interne și cu o proastă circulație periferică, pot duce la ruperea lor și la apariția cuperozei.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment