Temperaturile mici din ultimele zile au transformat mersul pe jos într-un adevărat chin, expunându-te mereu la pericolul de a a cădea pe gheață sau de a suferi degerături din cauza gerului.

Mai jos găsiți câteva sfaturi care te vor ghida ce trebuie să faci pentru a evita degerăturile și cum trebuie să procedezi atunci când te confrunți cu ele.
Sfaturi ca să eviți degerăturile
Haine groase și rezistente la apă
Poartă haine groase care sunt rezistente la apă, dar pe care nu trebuie să le pui în straturi foarte multe pentru a transpira mult. Acest lucru va accentua starea generală de frig. Materialul cu care pielea intră în contact trebuie să fie cât mai natural. Materialele sintetice rețin și favorizează transpirația, care nu face altceva decât să întărească senzația de frig și să ajute la dezvoltarea de bacterii.

Capul acoperit
Cel mai important lucru este să nu ieși afară cu capul descoperit, deoarece vei simți frigul mult mai accentuat și vei pierde din căldura corpului. De asemenea, înfășoară în jurul gâtului un fular din lână pentru a te proteja de frig.

Poartă mănuși
Nu lăsa mâinile descoperite. Purtarea mănușilor este la fel de importantă, deoarece extremitățile trebuie protejate de frig, fiind cele mai predispuse la degerături, în special când ai o circulație periferică proastă.

Șosete groase
Poartă șosete groase, dar evită-le pe cele sintetice și alege-le pe cele din materiale naturale, care lasă piciorul să respire! Astfel nu vei avea picioarele mereu transpirate și cu o senzație accentuată de frig. Dacă te ajută, ia cu tine o pereche de șosete de rezervă pe care să le schimbi dacă ajungi doar seara târziu acasă la căldură.

Fără băuturi alcoolice
Nu consuma băuturi alcoolice pentru a te încălzi. Acestea nu fac decât să deshidrateze corpul și să-l expună și mai mult degerăturilor.

În caz de degerături, cel mai important lucru este acela de a intra la căldură și de a consuma cât mai multe lichide calde. De asemenea, este recomandat să menajezi zona afectată și să o încălzești cu ajutorul apei calde, nicidecum fierbinte.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment