Plantele de apartament fac minuni pentru casă: purifică aerul și dau o pată de culoare locuinței tale. Iar NASA a identificat plantele de interior care filtrează cel mai bine aerul.

Nu toate plantele de apartament sunt la fel de bune, când vine vorba de purificarea aerului. Cercetătorii NASA au vrut să vadă care sunt cele mai bune pentru sănătatea ta. Oamenii petrec tot mai puțin timp în aer liber, astfel că este foarte important ca aerul din locul în care stai în timpul zilei să fie de calitate. În 1989, NASA a efectuat un studiu pentru a găsi plantele de apartament care filtrează toxinele și poluarea din aer.
Plante de apartament care purifică aerul
Cât de poluat este aerul pe care îl respiri
Cercetătorii de la NASA au analizat compoziția aerului și au găsit numeroase substanțe nocive. Tricloretilena provine din vopsea, cerneală sau adezivi, iar din pungile de plastic, hârtiile cerate, șervețelele de față, hârtia igienică sau materialele sintetice ajung în aer vapori de formaldehidă. Benzenul, xilenul și amoniacul sunt alte substanțe toxice care se găsesc în aer.

Cum te afectează substanțele toxice
Aceste substanțe toxice care se găsesc în aer pot provoca simptome neplăcute, dacă sunt inhalate în cantități mari. Tricloretilena, de exemplu, poate duce la amețeli, dureri de cap, greață și vomă, iar dacă nu se iau măsuri, poate apărea și coma. Formaldehida cauzează iritații ale nasului, gurii și gâtului, iar în cazuri severe duce la inflamarea laringelui și a plămânilor.

Simptomele asociate cu expunerea pe termen scurt la benzen sunt durerile de cap, confuzia, ochii iritați și chiar palpitațiile. Semne asemănătoare dau și xilenul și amoniacul.

Plante care îți purifică aerul
1. Curmalul pitic.
2. Feriga de cameră.
3. Feriga-spada australiană.
4. Planta-păianjen.
5. Aglaonema.
6. Palmierul Bambus.
7. Smochinul plângător.
8. Iedera dracului.
9. Floarea flamingo.
10. Liriope muscari.
11. Palmierul doamnei.
12. Gerbera.
13. Trunchiul fericirii.
14. Iedera englezeasca.
15. Limba soacrei.
16. Dracaena Reflexa.
17. Spathyphyllum.
18. Crizantema.

Adaugă comentariu

Codul de securitate
Actualizează

RECENT

INFLUENCE ON HEALTH AND SOCIO-ECONOMIC EFFECTS OF DISEASE INCIDENCE OF CHICKENPOX IN THE REPUBLIC OF MOLDOVA (Sofronie V. Negara S.С.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0003-0614-3611;
ORCID:0000-0002-1007-1393;
Nicolae Testemițanu State University of Medicine and Pharmacy, Kishine [ ... ]

THE SOCIO-ECONOMIC IMPACT OF POST CARDIAC SURGERY PATIENTS WITH SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (Nastas A.T.)
28.11.2018

Research article
ORCID: 0000-0002-3992-9242
Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Chisinau, Moldova
* Corresponding author (al [ ... ]

THE ANALYSIS OF HEALTH EDUCATION MEASURES CARRIED OUT TO PREVENT RESPIRATORY DISEASES IN REPUBLIC OF MOLDOVA (Bitlan S., Sofronie V.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: health promotion, health education, mass-media information.  [ ... ]

ECONOMIC IMPACT OF MORBIDITY DUE TO POST-CARDIOSURGICAL SEPTIC-PURULENT NOSOCOMIAL INFECTIONS (SPNI) (Nastas A.)
27.11.2018

Nicolae Testemitanu State University of Medicine and Pharmacy, Moldova

KEYWORDS: economic impact, post-cardiosurgical, septic-purulent nosoco [ ... ]

Cancerul tubar, afecțiune gravăCancerul tubar, afecțiune gravă
26.04.2018

Cancerul tubar reprezintă o formă rară de cancer ginecologic. Maladia este una foarte gravă, fiind uneori greu diagnosticată, urmată d [ ... ]

Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)Assessment of the measures on health education in the field of infectious diseases for the population of the Republic of Moldova in 2006-2011 (Alina Druc, Vasile Sofronie)
26.04.2018

Background: The study of evaluating measures for health promotion and health education in the field of infectious pathologies done among the [ ... ]

Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)Aspecte epidemiologice privind morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova (Negara Silvia, Sofronie Vasile)
17.04.2018

A fost studiată și efectuată analiza epidemiologică a morbidității prin varicelă în Republica Moldova în perioada anilor 1985 - 201 [ ... ]

Alte articole...
2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment