Căldura verii din multe ţări europene e capabilă să aducă un val de spitalizări din cauza problemelor respiratorii, conform unei Societăţi Americane.

Experţii au decis să examineze impactul condiţiilor meteo asupra sănătăţii europenilor din 12 oraşe mari pe o perioadă de 11 ani, noteaza sanatatea.com. Ca punct de pornire a fost presupunerea că încălzirea globală afectează nu numai ecosistemele, dar şi sănătatea umană.
Incalzirea climei va duce la cresterea nivelului de boli respiratorii
S-a observat că fiecare creştere a temperaturii cu 4% creşte numărul de spitalizări asociate cu tulburările respiratorii. Spitalizările afectează toate grupele de vârstă, dar în special persoanele cu vârsta de peste 75 de ani. Cu toate acestea, medicii au constatat că indidenţa mortalităţii prin maladii cardiovasculare dimpotrivă, a scăzut.

Potrivit epidemiologilor, concluziile sunt de o mare importanţă pentru sănătatea publică, deoarece incidenţa prin bolile cronice pulmonare se aşteaptă să crească în ţările dezvoltate, ca rezultat a îmbătrânirii populaţiei.

În plus, în cadrul încălzirii globale cresc concentraţiile unor poluanţi în aer, ceea ce agravează mai tare situaţia. (X.S.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment