Ciuperca unghiei
Ciuperca unghiei, onicomicoza sau ciuperca piciorului se transmite foarte ușor prin contact, ciuperca iubind mediile umede si calde, precum cele din baie, dus sau piscina. Pentru a evita contactarea ciupercii piciorului este recomandat ca întotdeauna la piscina sa purtați șlapi sau încălțăminte speciala.
Pericole pentru sănătate pe care le putem întâlni la piscină
Iritațiile pielii
Un alt pericol la care ne expunem atunci când mergem la piscina îl reprezintă iritațiile la apa de piscina, bogata in substanțe cu rol dezinfectant. Copiii sunt cei mai sensibili, însă nici pielea persoanelor adulte nu este mai prejos. Se pot evita astfel de afecțiuni ale pielii prin rămânerea unui timp scurt in piscina si realizarea unui dus după fiecare ieșire din bazin. Pentru o siguranță sporita, puteți alege o piscina care se igienizează cu soluții speciale, foarte bine tolerate de pielea noastră si care nu conțin clor.

Riscul de accidentare
Iată un alt motiv pentru a purta in permanenta șlapi sau încălțăminte adecvata atunci când suntem la piscina – riscul de accidentare. Puteți opta de asemenea pentru o piscina conceputa cu materiale care nu permit alunecarea nici in zonele foarte umede.

Afecțiuni ginecologice
Adesea apa de piscina prezinta un pH mai agresiv pentru corpul femeii, motiv pentru care se poate întâmplă ca după o zi petrecuta la piscina să apară o vaginita, adesea fiind vorba despre candidoza vaginala. O alimentație bogata in probiotice, dar si petrecerea unui timp scurt in apa de piscina poate proteja sănătatea intima a femeii.

Infecții urinare
Cele mai predispuse sunt tot femeile, din pricina caracteristicilor anatomice ale aparatului urinar si anume uretra, care la femeie este foarte scurta, astfel încât microbii pătrunși la nivelul meatului uretral pot ajunge foarte repede in vezica urinara si pot dezvolta o cistita. Pentru a evita o astfel de situație neplăcută sunt recomandate consumul suficient de apa si urinările frecvente. Deshidratarea predispune la instalarea infecțiilor urinare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment