Pentru curățarea tenului de coșuri și puncte negre, foarte eficiente sunt compresele locale cu infuzii de rădăcină de brusture sau conuri de hamei.

Frecvent, se folosește și infuzia de trei-frați-pătați, una dintre cele mai depurative și antialergice plante. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de plantă la un litru de apă clocotită. Se beau trei căni pe zi.

Un antiseptic valoros și ușor de preparat este praful de scorțișoară amestecat cu miere. Această pastă poate fi aplicată pe față seara. Dimineața se îndepărtează cu un tampon îmbibat cu apă caldă. Efectul se remarcă după două săptămâni.

Sucul proaspăt obținut din frunzele de mentă sau din fructul de papaya sunt și ele recomandate de specialiști. Durata unui tratament este de 10-15 zile.

Pentru curățarea tenului de punctele negre se poate prepara o pastă din semințe de ridiche neagră și apă. În perioada tratamentelor externe, dieta zilnică trebuie să fie bogată în crudități, mai ales legume și în lichide.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment