Îţi poţi reface pielea cu produse naturale precum mierea, citrice sau chiar ceaiul de tei. În plus, produsele nu sunt costisitoare.
Sfaturi pentru o piele de invidiat
Urmează câteva etape pentru aţi reface tenul:
- Demachierea. Îţi va ajuta o emulsie de plafar sau uleiul de măsline.

- Loţionarea. Excepţie face doar zona ochilor. Ca loţiune poţi folosi zeama de orez. Se prepară în aşa mod: seara, se pun două linguri de orez în aproximativ 250g de apă plată. Vasule se acoperă şi se păstrează la o temperatură de maximum 10 grade. Dimineaţa, după demachiere, se tamponează faţa cu această zeamă.

Un alt tip de loţiune e pe bază de miere: două linguri de miere în aproximativ 10ml de ceai de gălbenele. După omogenizare, se loţionează tenul cu amestecul format cel puţin 5 minute.

Pentru împrospătarea pielii, poate fi utilizat şi sucul de citrice. Se aplică pe faţă, în stare pură (cel de mandarină, portocale sau grepfrut).

- Masca. Se dizolvă o linguriţă de polen în şase linguriţe de ceai de tei. Se adaugă deasupra o lingură de smântână (pentru pielea uscată) sau o lingură de iaurt (piele grasă). După circa 15 minute, masca se curăţă cu ceai de tei.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment