Îţi poţi reface pielea cu produse naturale precum mierea, citrice sau chiar ceaiul de tei. În plus, produsele nu sunt costisitoare.
Sfaturi pentru o piele de invidiat
Urmează câteva etape pentru aţi reface tenul:
- Demachierea. Îţi va ajuta o emulsie de plafar sau uleiul de măsline.

- Loţionarea. Excepţie face doar zona ochilor. Ca loţiune poţi folosi zeama de orez. Se prepară în aşa mod: seara, se pun două linguri de orez în aproximativ 250g de apă plată. Vasule se acoperă şi se păstrează la o temperatură de maximum 10 grade. Dimineaţa, după demachiere, se tamponează faţa cu această zeamă.

Un alt tip de loţiune e pe bază de miere: două linguri de miere în aproximativ 10ml de ceai de gălbenele. După omogenizare, se loţionează tenul cu amestecul format cel puţin 5 minute.

Pentru împrospătarea pielii, poate fi utilizat şi sucul de citrice. Se aplică pe faţă, în stare pură (cel de mandarină, portocale sau grepfrut).

- Masca. Se dizolvă o linguriţă de polen în şase linguriţe de ceai de tei. Se adaugă deasupra o lingură de smântână (pentru pielea uscată) sau o lingură de iaurt (piele grasă). După circa 15 minute, masca se curăţă cu ceai de tei.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment