Plantele indicate în cazul hemoroizilor sunt: afin, alun (coaja alba), angelica, brustur, busuioc, castan, coada-șoaricelui, crețișoara, frasin, gorun, gutui (semințe), mușețel, nalba, păpădia, pedicuța și tătăneasa.

Se pot face din aceste plante, băi calde de șezut care vor ameliora durerea, iar dacă sunt sângerări, se vor folosi supozitoare cu propolis ce au efecte cicatrizante.

Pentru obținerea unguentului: se mărunțesc 50 de grame de plante peste care se toarnă câteva picături de alcool ca să le umezească. Se lasă 24 de ore, după care se amestecă cu 250 ml de ulei vegetal (ideal de măsline) și se vor fierbe 3 ore. Se va separa sedimentul (ceea ce se depune la fundul vasului în care ați fiert amestecul) de ulei în care se va pune 30 g de ceară de albine pentru a-l stabiliza.

Mai apoi se pune unguentul astfel obținut în recipiente curate cu capac, care se va păstra în locuri răcoroase. La fiecare criză dureroasă folosiți acest unguent, însă nu timp îndelungat, ci doar câteva zile, căci are tendința de a subția pielea și de a sensibiliza mucoasa care se poate leza, apărând fisuri anale sau alte patologii mai grave.

Un alt tratament naturist indicat în ameliorarea hemoroizilor se face cu frunze de stejar. Se aleg circa 20 de frunze de stejar care se fierb la foc mic 10 minute în 250 de ml de apă. Se acoperă vasul și se lasă la infuzat alte 10 min. Cu această soluție se fac spălături de șezut sau se pun comprese de mai multe ori pe zi până la ameliorarea simptomatologiei.

Dacă simptomatologia nu se ameliorează, este bine să vă prezentați la medic.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment