În medicina romani, sucul de sfeclă se întrebuinţează pentru refacerea sângelui la pacienţii palizi sau extenuaţi.
Sfecla roșie, remediu naturist excelent
În Rusia şi în Europa Răsăriteană, acesta se foloseşte pentru creşterea rezistenţei şi la tratarea convalescenţilor după o boală gravă. Dr. Hugo Brandenberger, pionierul elveţian în horticultură organică, a dezvoltat o tehnică de lactofermentare pentru a conserva sucul organic al sfeclei şi a păstra deci maximum de substanţe nutritive pentru tratarea leucemiei.

Sfecla se foloseşte de ani buni în Europa Centrală pentru tratarea cancerului, iar astăzi studiile ştiinţifice încep să-i înţeleagă acţiunea. În materia roşie se află anumiţi anticancerigeni, dar sfecla sporeşte preluarea oxigenului în celule cu nu mai puţin de 400%.

Frunzele de sfeclă sunt la fel de valoroase, conţinând betacaroten şi alte carotenoide, mult acid folic, potasiu, puţin fier şi vitamina C. Toate acestea recomandă rădăcina şi frunzele pentru femei, mai ales pentru cele care intenţionează să rămână însărcinate. Sucul proaspăt de sfeclă crudă este tonic şi curăţă sângele.

Este apreciat de secole ca stimulent digestiv şi hepatic.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g - 36kcal;
  • Este bogată în carotenoide şi acid folic;
  • Este bună în caz de anemie şi leucemie;
  • Ridichea neagră este importantă pentru cei care suferă de oboseală cronică şi pentru convalescenţi;
  • Este benefică pentru femeile care doresc să nască; frunzele de sfeclă sunt foarte bune în ameliorarea osteoporozei;
  • Se recomandă să se consume crudă si rasă în salată; frunzele se fierb la fel ca alte legume; preparată la cuptor sau în supă;

Un tratament excelent pentru sindromul oboselii postvirale, al oboselii cronice, pentru febra glandulară sau pentru recuperarea după o boală istovitoare este amestecul de sucuri de sfecla, morcovi, măr şi ţelină. Consumaţi un pahar cu această băutură înaintea fiecărei mese. Nu vă neliniştiţi dacă aveţi apoi senzaţia că sângele curge mai repede - este doar sfecla, care îşi vede de treabă!

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment