Aceste nuci extraordinare pot fi cumpărate cu sau fără coajă, proaspete sau uscate, măcinate sau chiar la conservă, împachetate în vid sau îngheţate.

Nu trebuie confundate cu castanele porceşti otrăvitoare, întrebuinţate în medicina naturistă.

Castanele trebuie gătite pentru a fi consumate - în bucătăria tradiţională englezească, ele sunt prăjite la foc mare, dar se mai pot folosi şi în feluri de mâncare dulci şi savuroase, gătite alături de legume, în supe sau în tradiţionala umplutură pentru curcan.

Uscate şi măcinate, castanele sunt ideale pentru cei care suferă de boli ale abdomenului sau care nu tolerează nici o formă de gluten, deoarece sunt lipsite de gluten.

Castanele sunt mai sărace în calorii decât celelalte nuci, dar conţin vitamina E, potasiu şi vitamina B6.
Majoritatea nucilor (cu excepţia nucilor de cocos şi nucilor de pin) conţin acid linoleic, substanţă ce reduce depozitele de colesterol şi previne bolile de inimă.

Știați că...
  • Energie / 100g - 170kcal;
  • Sunt bogate în fibre;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment