Specialiștii spun că uleiul de ricin are proprietăți terapeutice, pe când planta din care se obține acest ulei este extrem de toxică pentru organism, provocând moartea chiar și la contacte mici. Uleiul de ricin se prepară din semințele acestei plante în condiții speciale, având diverse efecte terapeutice și fiind totodată apreciat și în cosmetică.
Proprietățile terapeutice ale uleiului de ricin
Căderea părului sau alte afecțiuni ale acestuia
Pentru persoanele ce prezintă astfel de afecțiuni uleiul de ricin reprezintă o alternativă la îndemâna tuturor. Datorită ingredientelor sale, acest ulei stimulează regenerarea și creșterea părului, precum și fortificarea firului de păr. Tratamentul constă în masarea pielii capului și a părului cu ulei de ricin din abundență seara, înainte de culcare, timp de trei zile pe săptămână. Bineînțeles, dimineața se va spăla părul.

Negi
Aceștia conferă un aspect foarte neplăcut pielii și totodată, în funcție de localizarea lor, pot fi incomozi și se pot rupe la unele mișcări. Pentru tratarea negilor se recomandă folosirea uleiului de ricin de două ori pe zi, masând pielea cu negi. Se va repeta tratamentul până la dispariția acestora.

Pielea sensibilă, iritată sau îngroșată (bătăturile)
Pentru zonele de piele sensibilă, înroșită sau regiunile îngroșate ale pielii (coate, genunchi, glezne, tălpi, palme etc) uleiul de ricin are efecte anti-iritante, calmante și emoliente. Se unge zona respectivă cu ulei de ricin prin mișcări circulare și apăsate pentru a favoriza absorbția acestuia la nivelul pielii. Se aplică apoi o fâșie de bumbac pe pielea înmuiată și se lasă cel puțin o oră. Se va repeta procedura în fiecare seară, atât cât considerați de cuviință.

Unghii mai rezistente
Pentru persoanele cu unghii friabile sau care se exfoliază ușor este indicat să se aplice ulei de ricin (ca și cum ar fi un lac de unghii) în fiecare seară. Tratamentul ar trebui urmat minim două luni pentru rezultate.

Constipație
Aceasta este o afecțiune de care suferă în special femeile. Alimentația necorespunzătoare, viața sedentară, stresul sunt doar câteva dintre cauzele instalării constipației. Este indicat ca în astfel de situații să faceți o cură cu ulei de ricin. Trebuie să luați 1-2 lingurițe din acest preparat în fiecare zi, vreme de o săptămână. Faceți apoi o pauză de încă o săptămână și reluați tratamentul. Ideal ar fi să combinați uleiul de ricin cu o cură de semințe de dovleac și miere (dacă nu suferiți de alte boli care să nu va permită consumul de miere).

Răni sau ulcerații
Uleiul de ricin grăbește cicatrizarea rănilor. Puneți un tampon de vată sau tifon îmbibat în acest ulei și lăsați-l pe rană peste zi.

Gene mai lungi
Cum fiecare femeie își dorește gene lungi, le propunem să folosească în acest scop uleiul de ricin. Se aplică pe gene în fiecare seară, având rolul de a stimula regenerarea acestora (nu mai cad și devin mai dese) precum și creșterea genelor.

Nu încercați niciodată să preparați acasă uleiul de ricin. El se obține doar în condiții speciale de către farmaciști sau persoane autorizate. Ricinul este toxic și simpla sa manevrare poate provoca moartea. Din păcate nu se cunoaște încă un antidot pentru otrăvirea cu ricin.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment