Deşi multe persoane cred că lemnul-dulce este un produs dulce comercial, de fapt, acesta este un antiinflamator puternic, ce acţionează în acelaşi mod ca şi hidrocortizonul.
Lemnul-dulce, bogat în acid glicirhizic și fier
Rădăcina plantei de lemn-dulce este preţioasă, deoarece conţine acid glicirhizic, o substanţă chimică de 50 de ori mai dulce decât zahărul. Rădăcina conţine o cantitate considerabilă de fier, produsele de cofetărie pe bază de lemn-dulce furnizând mai mult de 8 mg din acest mineral la 100 g.

Această plantă este şi un laxativ eficient. Pentru tratarea constipaţiei fierbeţi o crenguţă de aprox. 20 g de lemn-dulce uscat în 750 ml de apă rece, până cantitatea se reduce cu o treime; turnaţi într-o cană, acoperiţi şi păstraţi la loc rece, apoi beţi o ceaşcă în fiecare dimineaţă şi seară.

Ştiaţi că...
  • Energie / porţie standard - 4kcal;
  • Este bogat în acid glicirhizic şi fier;
  • Este bun pentru tuse, probleme digestive (în special ulcer), probleme hepatice, anemie, artrită şi greaţă;
  • De preferat a se consuma sub formă de pastile sau crenguţe;
  • Consumul în cantităţi mari pe perioade îndelungate de timp poate duce la creşterea tensiunii arteriale;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment