Salvia stimulează fierea şi îmbunătăţeşte digerarea grăsimilor.

Conţine uleiuri volatile, tujon, bittere, flavonoizi şi acizi fenolici şi este o plantă aromatică cu proprietăţi antiseptice de curăţare şi antiinflamatoare. Terapeuţii naturişti o folosesc pentru problemele menstruale, pentru reducerea transpiraţiei excesive şi pentru infecţiile respiratorii.

Tujonul este fito-estrogen, astfel că salvia consumată regulat le ajută pe femei să controleze bufeurile provocate de menopauză.

Salvia roşie, o specie chinezească denumită Dan shen, conţine tanshinon, care îmbunătăţeşte activitatea cardiacă, stimulând circulaţia coronară.

De asemenea, este un antiseptic foarte puternic. Ceaiul de salvie se poate folosi ca gargară eficientă pentru infecţia gingiilor şi pentru ulcere bucale.

Ştiaţi că...
  • Este bogată în uleiuri volatile;
  • Este bună pentru probleme menstruale, digestie şi infecţii respiratorii;
  • Se foloseşte cel mai bine în umpluturi cu carne de porc şi vită, în cârnaţi sau băută ca ceai;
  • Sabia poate interveni în fluxul laptelui matern, aşa că nu este recomandat consumul în exces în timpul alăptării;

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment