Wakame seamănă cu kombu, fiind foarte bogată în proteine, fier şi calciu.

Este altă algă de mare comestibilă, ideală pentru cei care nu sunt obişnuiţi cu aceste alimente, deoarece gustul său este asemănător cu cel al legumelor verzi. Bucătăria japoneză o întrebuinţează la prepararea supei miso, foarte hrănitoare şi populară.

Ştiaţi că...
  • Energie / 100g - 7kcal;
  • Este bogată în fier, calciu şi proteine;
  • Este importantă în întărirea sistemului imunitar şi tratarea anemiei;
  • Este bună la scăderea colesterolului, tratarea şi prevenirea osteoporozei şi obezităţii. Se recomandă să o cumpăraţi uscată sau moale, dacă nu o adăugaţi la supe sau fripturi;

Alte alge comestibile
Arame

O algă de mare ideală pentru cei nefamiliarizaţi cu aceste alimente. Are o aromă dulceagă, fiind excelentă în salate şi supe.

Dulse
Această algă de mare creşte de-a lungul ţărmurilor Canadei, Americii de Nord, Islandei şi Irlandei, şi este în mod cert o algă pentru preparate sofisticate. Indiferent cât o ţineţi la foc, ea rămâne întotdeauna tare şi are un gust puternic şi sărat. Irlandezii prepară o supă tradiţională din dulse.

Miziki
Uscată la soare şi deshidratată, cu o aromă dulce şi delicată, hiziki este deosebit de bogată în calciu şi fier - 50 g oferă o cantitate suficientă pentru satisfacerea necesarului zilnic al acestor minerale.

Laver
Una dintre algele roşietice care cresc pe ţărmul coastei de sud a Ţării Galilor şi Irlandei, poate fi culeasă de pe plajă, astfel că este de sute de ani un aliment popular în Ţara Galilor. Un mic dejun tradiţional galez, această algă este rulată şi dată prin făină de ovăz, prăjită şi servită cu ouă şi bacon. Dacă vreţi să pregătiţi acest meniu, trebuie să fiţi pregătit pentru gustul puternic al mării. Galezii mai folosesc această algă de mare la prepararea pâinii, însă după cum s-a constatat, gustul provine din arome industriale, deci nu este recomandat celor nefamiliarizaţi cu algele de mare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment