Cunoscută şi sub numele de iarba stuparului, această plantă aromatică este benefică pentru calmarea tensiunii nervoase sau a indigestiei nervoase cane o însoţeşte; de asemenea, ajută la tratamentul depresiei uşoare şi moderate.

Mai este folosită şi pentru problemele de sănătate ale copiilor, în Spania fiind considerată panaceu pentru cei mici.

Folosiţi frunzele pentru a face un ceai liniştitor şi bucuraţi-vă de aroma delicată a citronellei şi a altor flavonoizi din plantă. Uleiurile volatile dau roiniţei mirosul său minunat.

Ştiaţi că...
  • Bogată în uleiuri volatile;
  • Bună pentru stres, depresie şi indigestie nervoasă;
  • Se adaugă la salate sau se consumă ca ceai de plante;

Un tratament tradiţional pentru durerile provocate de gută este o compresă înmuiată în ceai cald de roiniţă şi aplicată pe zona inflamată.

De asemenea, frunzele de roiniţă se pot folosi pentru vindecarea muşcăturilor şi înţepăturilor provocate de insecte.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment