Rozmarinul este atât tonic, cât şi stimulent al cortexului, reducând debilitatea, îmbunătăţind memoria prin absorbţia oxigenului şi scăderea tensiunii nervoase.
Rozmarinul, bogat în uleiuri volatile
Conţine uleiurile volatile borneol, camfor, limonen, flavonoizi şi rozmaricen.

De asemenea, rozmarinul este antiinflamator, stimulează vezica biliară şi facilitează circulaţia fierii, contribuind la digestia grăsimilor. Ceaiul de rozmarin este un remediu natural excelent pentru durerile de cap.

De asemenea, rozmarinul contribuie la circulaţie şi la întărirea vaselor de sânge. Se foloseşte în multe şampoane vegetale, datorită calităţii sale tonice şi reconfortante. O infuzie de rozmarin cu borax se poate folosi pentru clătire, ca tratament împotriva mătreţii.

Ştiaţi că...
  • Este bogat în uleiuri volatile;
  • Este benefic pentru sistemul nervos, digestie şi circulaţie;
  • Se foloseşte cel mai bine cu miel şi pui;

Atârnaţi un buchet de crenguţe proaspete sub apă fierbinte de la robinetul căzii, pentru un efect înviorător.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment