Această plantă aromatică are uleiurile esenţiale mentol, menton, acetat de menţii şi flavonoizi.
Menta, bogată în uleiuri esențiale
Calmantă pentru stomac, menta ajută în cazul sindromului intestinului iritabil, al spasmelor musculare ale intestinului şi colonului.

Ceaiul de mentă, făcut din frunze proaspete şi servit după masă, este popular în tot Orientul Mijlociu ca un ajutor pentru digestie.

De asemenea, ceaiul de mentă se foloseşte pentru durerile de cap, mai ales cele provocate de stres.

Ştiaţi că...
  • Bogată în uleiuri esenţiale;
  • Bună pentru digestie şi pentru alungarea stresului,
  • Se mănâncă cel mai bine ca sos cu miel, adăugată la deserturi pentru aromă sau băută ca ceai;
  • Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă, aşa că întâi trebuie testat. Nu se foloseşte pe copii;

Uleiul de mentă, când este diluat cu cinci picături în 25 ml de ulei de seminţe de struguri, reprezintă un masaj excelent pentru muşchii obosiţi sau, prin masarea tâmplelor, pentru durerile de cap.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment