Căpșunele, zmeura, murele, coacăzele și afinele pot fi desertul perfect în dieta recomandată, înlocuind cu succes prăjiturile, ciocolata sau înghețata, mai ales sub aspect caloric.

O porție de fructe de pădure conține aproximativ 45 calorii. Sunt delicioase și bogate în vitamine și minerale. Căpșunele conțin cea mai mare cantitate de vitamina C dintre fructele de pădure.

Un antioxidant puternic, prezent în toate sortimentele de pădure, este acidul elagic, despre care oamenii de știință cred că neutralizează o serie de carcinogeni formați în organism și scade rata de înmulțire a celulelor canceroase.

Fructele de pădure reprezintă o sursă bună de fibre, ajută la scăderea colesterolului și îmbunătățesc memoria. Pot fi servite că atare, proaspete, sau combinate cu iaurt, alături de cereale integrale, uscate sau congelate.

Nu se recomandă prepararea lor termică, precum atunci când sunt folosite în prăjituri, deoarece temperatura ridicată alterează antioxidanții. O metodă buna de depozitare este refrigerarea lor.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment