În prima zi se va lua la ora 18 o linguriță diluată de tinctură de soc, după care nu se mai mănâncă. A doua zi se va lua la aceeași oră două lingurițe de tinctură de soc diluate, după aceea nu se mai mănâncă și tot așa până în ziua a șaptea, când se vor administra șapte lingurițe de tinctură de soc odată (diluate și de această dată). În următoarele 30 de zile se menține doza din ziua a șaptea.

Este importantă această creștere progresivă a “dozei” pentru a nu declanșa un șoc intestinal și / sau diuretic pe care socul, datorită efectelor sale diuretice și laxative, le-ar putea produce. Dacă însă apare diarea la o doză mai mică, nu se va mări doza și se vor lua antidiareice, iar dacă aceasta persistă, se întrerupe tratamentul.

Avertisment: niciodată nu administrați tinctură de fructe de soc nediuluată (și nici un alt fel de tinctură în general) datorită concentrației alcoolului în care fructele de soc au fost lăsate la macerat. De asemenea nu se va urma această cură cu soc mai mult decât este precizat, căci în exces are efecte toxice, producând totodată diaree și deshidratare ce au ca urmări dezechilibre digestive și electrolitice grave și chiar afecțiuni ale sistemului cardiovascular.

Contraindicațiile terapiei naturiste cu soc: diaree acută sau cronică, colită de fermentație, unele boli cardiace.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment