Ceaiurile din valeriană, levănțică ori din rădăcini de Kava Kava vă ajută să dormiți bine, să vă relaxați și să vă recăpătați calmul.

Mulți oameni suferă de anxietate, iar antidepresivele nu sunt întotdeauna cea mai bună soluție pentru a scăpa de proasta dispoziție. Suplimentele pe bază de plante și vitamine pot alunga depresiile, la fel și schimbarea stilului de viață. Se recomandă mai multă mișcare, somn mai bun și renunțare la excitantele nervoase, precum cafeaua și țigara.

Trei ore de activitate fizică moderată, pe săptămână, cresc buna dispoziție, iar de preferat sunt sporturile dinamice, precum ciclismul, gimnastica, dansul, joggingul ori plimbările lungi. Specialiștii în medicina naturistă recomandă folosirea acizilor grași Omega 3, a complexului de vitamine B și a preparatelor din valeriană ori lavandă. Acestea ajută și în combaterea sindromului pre-menstrual ori în calmarea crizelor care survin la menopauză.

Rădăcinile uscate din valeriană alungă insomniile, iar uleiurile din lavandă, folosite în aromaterapie, vă ajută să vă relaxați și să eliberați tensiunea. Specialiștii recomandă să consumați valeriană fie în capsule, fie sub formă de tinctură, în ceai.

Un ceai sedativ bun este și cel în care ați combinat flori și frunze de păducel cu «talpa gâștei» ori cel în care amestecați flori de levănțică și flori de tei. Și cardiacii pot beneficia de acest ceai, deoarece ele irigă vasele de sânge.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment