Citricele
Aceste fructe sunt recunoscute pentru aportul lor bogat în vitamina C, carotenoide și alți compuși benefici organismului. O salată de citrice, îmbogățită cu 100 g grâu încolțit, conține vitamine, aminoacizi și minerale ce hrănesc creierul.
Produse alimentare pentru o memorie perfectă
Peștele gras
Revigorează memoria - bogat în grăsimi bune pentru sănătatea celulelor, peștele este eficient și pentru revigorarea memoriei. Somonul, sardinele și tonul reprezintă o valoroasă sursă de proteine și vitamine din complexul B.

Chimenul
Stimulează gândirea creativă - cei care au nevoie de inspirație trebuie să bea zilnic trei-patru căni de ceai de chimen. O porție se prepară din două lingurițe de semințe pisate și 250 ml apă clocotită.

Polenul de albine
Întărește activitatea cerebrală - această "fabrică" de substanțe nutritive alimentează creierul cu hrană necesară. Zilnic se administrează câte două lingurițe timp de 30 de zile. După o pauză de 7 zile se repetă tratamentul.

Ghimbirul
Ajută la oxigenarea creierului - o salată de legume, în care adăugăm o linguriță de rădăcină de ghimbir este un tonic ideal pentru memorie într-o zi stresantă.

Cătina
Cătina este bogată în vitamine și aminoacizi esențiali și contribuie la împrospătarea memoriei. Este bine să se consume fructele proaspete. Pentru o cură de șase luni se păstrează rezerve de fructe la congelator. Doza minimă este de cinci lingurițe, administrate de trei ori pe zi. Studiile recente efectuate de specialiștii britanici au dovedit că fructele de cătină conțin un euforizant moderat, un alcaloid ce creează starea de optimism.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment