Hreanul este o plantă cu proprietăți diuretice. Este un tonic digestiv, cu proprietăți expectorante. Folosit în salatele de crudități, va avea în scurt timp un efect re-mineralizant asupra organismului.
Hreanul, leurda și pătrunjelul, folosite în detoxifiere
Pentru cei care au avut probleme respiratorii, hreanul îndepărtează acele probleme. Un alt panaceu la care putem apela în probleme de detoxificare este format din frunzele de leurdă și pătrunjel.

Frunzele de leurdă, folosite sub formă de salată, au un efect de purificare a sângelui. Se pot folosi asezonate cu frunzele de pătrunjel, o verdeață cu proprietăți benefice asupra organismului.

Pătrunjelul se poate lăuda cu un conținut mare de vitamine K, C, betacaroten și antioxidanți, dar și cu puterea sa de a distruge o serie de bacterii și ciuperci parazite, contribuind astfel la întărirea imunității.

Această combinație are efecte remarcabile în dischinezie biliară, boli hepatice, constipație și obezitate. Dintre fructe putem opta pentru mere, deoarece ajută digestia, dar și pentru căpșuni, recunoscute pentru rolul lor detoxifiant.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment