Dacă au apărut primele simptome ale răcelii puteți scăpa de ele cu o băutură fierbinte pe bază de bere. Pentru pregătirea băuturii e nevoie de 2 gălbenușuri de ou, 2 linguri de zahăr, jumătate de litru de bere aurie, jumătate de linguriță de scorțișoară, coaja unei lămâi și 2 bețișoare de cuișoare.
Metode naturiste împotriva răcelii
Pregătirea băuturii
Se bat gălbenușurile cu zahărul până la formarea spumei groase. Berea se încălzește pana la 50 grade, se adaugă scorțișoară, coaja de lămâie și cuișoare. Gălbenușurile bătute se toarnă ușor și amestecând permanent, în berea caldă și se continuă încălzirea băuturii la foc mic, timp de 5 minute.

Acest remediu se bea călduț, înainte de culcare. Pe noapte, se îmbracă șosete de lână și se învelește bine, pentru a transpira.

Ceapa ca un remediu pentru răceală
Nu în orice casă poți găsi la nevoie scorțișoară, bere și cuișoare. Puteți utiliza remedii din ceapă, cum ar fi fiertura din ceapă. Pentru aceasta e nevoie de o ceapă medie. Se toacă bine, se pune într-o cană și se toarnă peste ea apă fierbinte. Se lasă timp de 5 minute, acoperită și se bea rapid.

Metode naturiste pentru tuse în răceală
În acest caz, se utilizează glicerina, sucul de lămâie și mierea. Aceste ingrediente trebuie luate în proporții egale și se amestecă. Se consumă câte o linguriță de 3 ori pe zi.

În tuse uscată se folosește tot ceapa. În acest caz, e nevoie de cel puțin 10 cepe, care se mărunțesc bine împreună cu un cățel de usturoi. Amestecul se fierbe la foc mic într-un litru de lapte timp de 40 minute. Apoi se adaugă 3 linguri de miere. Această mixtură se folosește de 3 ori pe zi înainte de mâncare, câte o lingură. Dimineața se consumă după micul dejun. Această rețetă se utilizează și în răceală, și la tuse.

Tratamentul rinitei
Se utilizează sarea mascată. Se încălzește bine într-o tigaie și se pune pe o pânză și se aplică la nivelul sinusurilor nazale.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment