Păpădia mai este numită în popor și buhă, papalugă, floarea-mălaiului (Taraxacum officinale). Frunzele acestei plante conțin vitaminele A, B, C, D, E, substanțe minerale (printre care potasiu, calciu, fier, fosfor, sodiu). Rădăcinile de păpădie sunt folosite în medicina naturistă pentru acțiunile sale tonice și diuretice.
Păpădia, utilă într-o serie de maladii
În plus, efectul diuretic duce la eliminarea toxinelor din corp. Specialiștii recomandă folosirea păpădiei într-o serie de boli, obezitate, diabet, litiaze renale, diverse forme de cancer, ciroză, boli cardiovasculare ș.a.

Pentru a pregăti infuzia de păpădie, se iau două lingurițe de plantă uscată, se pun la fiert în circa 250ml de apă clocotită. Amestecul se acoperă vreo zece minute, după care se strecoară. Se recomandă consumarea a 3-4 căni timp de o zi.

Pentru fabricarea decoctului de păpădie, se pun la fiert timp de cinci minute trei lingurițe de plantă mărunțită în 250ml de apă. Se consumă două căni zilnic.

Dacă doriți un sirop, fierbeți păpădie timp de trei minute. În zeama strecurată adăugați zahăr. Luați o linguriță de sirop amestecată cu o cană de apă.

Păpădia se mai întrebuințează și în stare proaspătă, sub formă de salată. Adăugați circa 50g frunze proaspete în salata Dvs. Pentru a mări eficacitatea, puteți adăuga și suc de lămâie. Cura durează circa 2-3 săptămâni.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment