Datorită principiilor sale active, ceaiurile și tincturile de soc au acțiune diuretică, însă fără a prezenta efectele negative pe care le au diureticele medicamentoase.

De asemenea, socul este un bun laxativ, asigurând un tranzit intestinal optim astfel încât toxinele intestinale nu se acumulează în organism (acumularea lor sta la baza obezității). Socul inhibă apetitul alimentar astfel încât, treptat, senzația de foame continuă sau poftele dispar.

Fructele de soc conțin nitrat de potasiu, caroten, acid malic, acid citric, acid tanic, sambunigrosidă (glicozid). În scoarță se găsește tanin, rezina și acid valerianic.

Pentru a scăpa de “coaja de portocală”, socul se folosește sub formă de infuzie în felul următor: 3 lingurițe cu flori de soc uscate se pun în 250 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat 10-15 minute. Soluția astfel obținută se consumă neîndulcită, însă nu în cantități exagerate, ci trei căni pe zi timp de doua săptămâni. După această perioadă se face o pauză pentru că socul are rol depurativ.

Beneficiile acestei cure de ceai se reflectă nu numai la nivelul aspectului pielii care, prin eliminarea celulitei, își recapătă aspectul neted și fermitatea. Astfel beneficiile consumului de soc scad edemele, detoxifică organismul și previne apariția infecțiilor urinare prin menținerea unei micțiuni (urinări) adecvate datorită efectului diuretic.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment