Ulei volatil
2-3 picături de 2-3 ori / zi sau sub formă de capsule, în asociație cu alți compuși (Carbocif, Boldocolin, Inhalant);

Infuzie
Doza zilnică este de 15 g plantă uscată, ceea ce înseamnă echivalentul a trei cești cu ceai de mentă. Infuzia se prepară dintr-o linguriță de frunze uscate care se lasă la infuzat 5-10 minute în 200-250 ml de apa fiartă. Se bea după mese, la temperatura camerei, în cantități mici (poate fi folosită și la gravide ca antiemetic).

Planta poate fi folosită ca atare sau în asociație, deoarece intră în compoziția a numeroase ceaiuri medicinale: anticolitic, antidiareic, dietetic, gastric, hepatic nr. 2 etc;

Capsulele cu mentă
Sunt eficiente și în cazul stărilor de oboseală asociată cu tremurături. Administrare: 1-2 capsule după mesele principale, nu mai mult de 10 zile.

Preparatele cu conținut semnificativ de mentol nu se vor administra sub formă de picături de nas sau badijonări ale mucoaselor copiilor mici, până la 7 ani și nici nu vor folosi menta cei care urmează tratamente homeopate.

De asemenea, menta este contraindicată în: sarcină și alăptare, când sunt contraindicate capsulele cu ulei de mentă; întotdeauna în uzul extern uleiul de mentă trebuie diluat, altfel poate arde pielea. De asemenea, nu va fi folosit pentru copiii mici.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment