Femeile cu dezechilibre hormonale, cu ciclu menstrual neregulat și cele care se apropie de menopauză, sunt foarte sensibile privind nivelul de estrogeni din sânge. Mai ales înaintea menopauzei, femeile se confruntă cu o varietate de simptome deranjante (bufeuri, insomnii etc.) datorită scăderii capacității ovarelor de a produce estrogeni.

Soia conține un hormon natural, cu structura asemănătoare estrogenilor (fitoestrogeni), astfel că un consum ridicat de fitoestrogeni din soia ajută la reducerea disconfortului cauzat de apariția menopauzei.

Soia are și efecte inhibitoare asupra celulelor canceroase, inhibându-le într-o anumită măsură creșterea și înmulțirea. Printre aceste substanțe ce inhibă dezvoltarea și răspândirea celulelor canceroase se numără: inhibitorii de protează, fitații, fitosterolii, saponinele, izoflavonele, fenolii, lecitina și acizii grași omega-3.

De asemenea, se pare că o altă substanță conținută în soia, genistein (un hormon natural) ar reduce riscul de apariție al cancerului de sân la femei.

Aceste beneficii pe care soia le are sunt utile în special pentru prevenție, soia nu poate înlocui niciodată tratamentul canceros, ci doar îl poate însoți.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment