Cura de detoxificare cu salată verde de gradină (lactuca) poate fi urmată aproape în orice anotimp (exceptând iarna), căci această legumă poate fi cultivată în sere și culeasă când doriți. Crescută natural, salata verde este una dintre primele legume ce apar primăvara și care, prin conținutul său, poate suplini cu succes mâncărurile “grele” datorită conținutului său bogat în minerale și vitamine.

Lactuca sativa (salata verde) conține hormoni naturali estrogeni ideali pentru femeile cu dereglări menstruale sau care se apropie de menopauză. Alături de aceștia mai conține în cantități mici zaharuri și de asemenea această plantă are un conținut bogat de săruri minerale indispensabile pentru organism (săruri de calciu, fosfor, iod, fier, magneziu, cupru, arsen) și de vitamine precum vitamina C,  A, B, D și E.

Salata verde este benefică femeilor cu dereglări ale ciclului menstrual sau celor care se apropie de menopauză. De asemenea, prin conținutul de vitamina C, salata verde contribuie la stimularea sistemului imunitar, lupta contra anemiei și totodată favorizează refacerea plăgilor accidentale sau postoperatorii (vitamina C stimulează secreția de colagen a țesutului conjunctiv).

Conținutul abundent de mucilagii are un rol deosebit în reglarea digestiei și a tranzitului intestinal (efect laxativ), fapt care interesează pe cei ce suferă de constipație. Alte efecte benefice ale salatei sunt cel hipoglicemiant (indicată în diabetul zaharat), de drenare a ficatului (drenarea sucului biliar și favorizarea digestiei), diuretic, cu indicație în litiaze și edem etc.

Prin conținutul său, salata verde contribuie la eliminarea stresului și detoxificarea organismului în special prin efectele sale diuretice, laxative și cele de la nivelul ficatului.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment