Factorii nocivi din jurul nostru, alimentația incorectă, stresul, rutina de zi cu zi influențează mult asupra sănătății omului. Pe parcursul vieții, organismul acumulează și stochează cantități considerabile de substanțe toxice.

Când cantitatea acumulată trece limita admisibilă, pot apărea dereglări, care la rândul lor pot duce la apariția unor maladii. Încetul cu încetul, organismul omului devine din ce în ce mai vulnerabil în fața bolilor, alergiilor, migrenelor, oboselii, depresiei, obezității etc.

Din aceste considerente, este nevoie ca periodic, organismul să fie supus unor cure de eliminare a substanțelor nocive acumulate. Pentru aceasta, există mijloace de dezintoxicare specifice unor zone ale corpului sau metode eliminare a toxinelor de ordin general.

Pentru a elimina substanțele toxice din sânge, se recomandă o cură destul de simplă, pe baza infuziei de urzici. Cantitatea maximă de infuzie, ce poate fi întrebuințată zilnic este de aproximativ doi litri. Pentru a spori efectul, se recomandă înghițituri rare, în cantități mici, de-a lungul întregii zile.

Cu toate acestea, specialiștii recomandă ca infuzia să fie consumată dimineața, pe stomacul gol sau înainte de mesele principale. Urzica este o plantă, ce are efect depurativ și hematopoietic. Având și o influență pozitivă asupra pancreasului, urzica scade nivelul glicemiei. În plus, duce la vindecarea bolilor și inflamațiilor căilor urinare.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment