Mierea este un produs care conține peste 400 de substanțe nutritive, printre care vitamine care stimulează imunitatea. În plus, polenul și propolisul se înghit mai ușor dacă se amestecă cu o linguriță de miere. Amestecul format din miere și propolis posedă proprietăți antibacteriene și antivirale, fiind cel mai simplu tratament naturist contra gripei și răcelilor.

Polenul este și el un produs energizant, care oferă aminoacizi, vitamine, proteine și minerale. Util este și lăptișorul de matcă, care conține gamaglobuline care stimulează imunitatea. Specialiștii ne recomandă ca în timpul tratamentului cu lăptișor de matcă să înlocuim zahărul cu miere. Produsele apicole ase administrează copiilor doar dacă au împlinit vârsta de 1 an. Dozele echilibrate de propolis și miere protejează copiii de răceli în perioada rece a anului. Acestea stimulează imunitatea și procesul de creștere.

Mierea conține 40% fructoză și 35% glucoză. Mierea crește funcționarea mușchiului cardiac, îl hrănește cu zaharuri direct asimilabile - fructoză și glucoză. În cazul palpitațiilor sau înțepăturilor de inimă, 1-2 lingurițe de miere vă vor ajuta să vă liniștiți.

Mierea mai ajută la o absorbție mai bună a unor medicamente. Dacă se include în alimentația copilului, mierea stimulează asimilarea calciului. În plus, cei care mănâncă des miere, nu suferă de alergie la polen. Aceasta se întâmplă deoarece ea conține granule de polen, care asigură imunizarea dacă se oferă organismului în doze crescute.

Persoanele care au imunitate slăbită, pot face un tratament cu polen. Acesta durează circa 3 săptămâni, timp în care se administrează câte 2 - 3 tablete de polen zilnic. Se poate utiliza polenul ca atare în amestec cu miere sau adăugat în ceai.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment