Tuturor ne place să savurăm mirosul proaspăt de conifere. Ele nu sunt însă plăcute doar pentru mirosul lor deosebit, ci conţin şi numeroşi compuşi chimici care au efecte pozitive asupra organismului uman.

Pinul se recomandă în tratamentul problemelor circulatorii, durerilor de genunchi, crampelor menstruale. Se spune că pinul poate chiar să îmbunătăţească memoria celor în vârstă.

Antistres
Oamenii care beneficiază de aroma coniferelor în spaţiul de lucru sau acasă au mai puţine şanse să facă depresie şi sunt mai puţin ostili.

Aromoterapia recomandă uleiurile răşinoase pentru calmarea emoţiilor şi reducerea stresului. Pune câteva picături pe pernă sau pe o batistă, respiră adânc, relaxează-te şi vizualizează plimbarea printr-o pădure de conifere.

Uleiuri contra bronşitei şi tusei
Puterea vindecătoare a pinului nu se opreşte la calmarea emoţiilor. El constituie şi un ajutor preţios în tratamentul răcelii şi contra sinusurilor congestionate. Adaugă trei picături de ulei de pin într-un bol cu apă fierbinte, apleacă-te asupra lui şi acoperă-ţi capul cu un prosop; inhalează aburii prin nas şi prin gură.

Masaj pentru muşchii dureroşi
Adaugă cinci picături de ulei de pin la două linguri de ulei vegetal şi foloseşte amestecul pentru masarea muşchilor dureroşi.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment