Guava, fructul exotic de proveniență africană este cultivat cu precădere în America de sud. Are o formă de pară, coaja de culoare verde-gălbuie și un miez portocaliu, ușor spre roz. Există mai multe varietăți de guava, însă diametrul unei guave normale este de circa cinci centimetri. Guava este un fruct ce prezintă un conținut bogat de vitamina C, ce stimulează la rândul său sinteza colagenului.

Sucul fructului de guava oferă de 5 ori mai multă vitamina C decât doza minimă recomandată. Mai multă vitamina C îl conțin însă fructele verzi, care ajung la o maturitate deplină. În plus, guavele au un conținut bogat de fibre solubile, de acid nicotinic și fosfor. Guavele mai conțin și calciu, prezent de obicei în cantitate mică în celelalte fructe.

Beneficiile pe care le obținem în urma consumului de guave sunt enorme. Guava are o influență pozitivă asupra funcționării normale a inimii, iar unele studii arată că, în cazul persoanelor ce consumă în mod constant fruct dat, riscul îmbolnăvirii de cancer este mult mai mic. Se recomandă ca aceste fructe să se consume îndeosebi în stare proaspătă deoarece, prin conservarea acestora, se pierde o mare parte din vitamina C. Se păstrează în schimb fibrele.

Consumați suc de guave, deoarece acesta acționează ca un tonic asupra imunității. Contribuie în același timp atât la reducerea colesterolului, cât și la combaterea constipației. Pentru că au și efect puternic antibacterian, ajută la păstrarea unui aspect suplu și elastic al pielii.

100 de grame de guave reprezintă
  • 68 calorii;
  • 2,6 proteine;
  • 1 lipidă;
  • 14,3 carbohidrați;
  • 5,4 fibre;

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment