Mierea, indiferent de care, consumata cate 2-3 linguri pe zi, normalizeaza metabolismul si imbunatateste imunitatea. In acelas timp, fiecare sort de miere are proprietatile sale medicinale.

Mierea de hrisca este utila pentru hipertensiune arteriala, anemie. Cea de coriandru mareste potenta, din talpa-gastei reduce tensiunea nervoasa, de tei imbunatateste circulatia sangelui, regleaza functiile gastrice si intestinale, reduce arsurile stomacale. Mierea din paducel se foloseste in bolile cardiovasculare.

Medicii mentioneaza ca, mierea are compozitie aproape asemanatoare cu cea a sangelui uman. Deosebit de util este folosirea unui pahar de apa cu o lingura de miere. Dupa aceasta bautura se restabilesc eritrocitele si structura lor, in rezultat ele transporta mai bine oxigenul. La fel, se imbunatateste si activitatea leucocitelor.

Fagurii de miere sunt si mai utili, deoarece nu au fost supusi inca procesului de oxidare. In plus, ceara de albine elimina toxinele din organism. Laptisorul de matca intinereste organismul la nivel celular. Pentru a combate microflora parazitara e necesar sa se foloseasca propolisul.

Se crede ca, daca o persoana are alergie la miere, nu poate fi folosita sub nici o forma. Medicii, atentioneaza, ca alergia nu e de la mierea, ci de la plantele din care s-a colectat. (S.O.)

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment