Fructele si legumele contin calciu, vitamine si zaharuri care mentin sanatatea organismului si sporesc puterea de concentrare. Nevoile zilnice de calciu pentru un adult sunt de 0,8 grame. Pentru copiii pana la un an, necesarul de calciu este de 0,7 grame. Acesta poate fi luat din lapte si produse lactate, dar si din legumele si fructele proaspete. Inainte de a urma o cura de cruditati este necesar sa avem avizul medicului nutritionist.

Un amestec de legume care contine importante procente de calciu este cel preparat din morcovi, castraveti si sfecla (in parti egale). La 100 de grame, morcovii contin 34 mg de calciu, castravetii 20 de mg, iar sfecla 17 mg. Aceste legume au si virtuti diuretice si detoxifiante. Cocteilul din telina, laptuca si varza este indicat in tratarea reumatismului, a problemelor hepatice, urinare si gastrointestinale.

Amestecul, bogat in calciu, se prepara din 200 g telina, 300 g laptuca, 300 g varza. Persoanele care sufera de astenie, insomnie si anemie trebuie sa consume amestecuri din cirese, caise si mere. Procentele de calciu pe care le contin aceste fructe - ciresele (18 mg), caisele (15 mg) si merele (16 mg) sunt ideale pentru imbunatatirea starii de sanatate.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment