Uleiul de catina alba este un puternic antiseptic si cicatrizant. El este recomandat in tratarea arsurilor, excoriatiilor, iritatiilor provocate de expunerea la soare.

De asemenea, rezultate foarte bune s-au remarcat prin administrarea uleiului de catina alba in infectiile cronice ale cailor respiratorii superioare, fistule duodenale, in boala ulceroasa si tot felul de fisuri ale tegumentului.

Acest ulei se poate prepara din fructe bine coapte din care extragem sucul. Restul (coaja si semintele) se usuca si se macina cu rasnita de cafea. Apoi, 200 de grame de masa maruntita se adauga in 200 ml ulei de masline. Preparatul se pune la macerat, la temperatura camerei, timp de 21 de zile. Avem grija sa agitam zilnic vasul.

Dupa trei saptamani, uleiul care s-a adunat deasupra vasului il transferam intr-o sticla pe care o astupam cu un dop pe care-l ceruim.

Dupa separarea uleiului, ceea ce ramane se foloseste pentru prepararea unui ceai polivitaminic. Acesta este un remediu excelent mai ales pentru convalescenti si pentru anemici. Sticlutele cu acest unguent se pastreaza intr-un loc racoros si intunecos.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment