Inhalațiile reprezintă procedee eficiente în cazurile de răceală sau oboseală. În cazul organismului stresat, o inhalație înainte de culcare asigură un somn liniștit. Suplimentar, în sezonul virozelor, inhalațiile timp de 3-4 seri la rând previn instalarea virusurilor.

La apariția primelor semne de răceală, o singură inhalație dezinfectează căile respiratorii și descongestionează sinusurile. Inhalațiile sunt utile și pentru ten. Procedeele date revitalizează aspectul feței. Într-un castron cu 1l de apă, turnați 10 picături de ulei esențial: de portocală, de scorțișoară, de mentă, de cimbru, de busuioc sau de rozmarin.

Vă aplecați fața deasupra vasului, la o distanță de aproximativ 40 cm, acoperindu-vă cu un prosop. Respirați adânc pe nas 10 minute, după care mai adăugați apă caldă și încă 5 picături de ulei esențial. Inhalația durează 30 de minute.

Puteți face inhalații și cu infuzii de mentă, busuioc, lavandă, tei, iasomie, isop. După fiecare inhalație, clătiți fața cu apă călduță și utilizați o cremă emolientă.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment