Apa de trandafir - se iau 500 g petale de trandafiri (cei galbeni sant mai parfumati), 30 g sare si 1/2 1 apa minerala. Zdrobeste intr-o piulita petale de trandafiri. Amesteca-le cu sarea si apa minerala si lasa-le la macerat vreme de-o saptamana, amestecand in fiecare zi compozitia si presand petalele.

Strecoara, pune lichidul in sticla si astupa cu un dop. Aceasta apa de trandafiri este ideala pentru intretinerea tuturor tipurilor de ten. Se sterge fata seara si dimineata, dupa ce a fost demachiata.

Apa de lavanda - 1 kg de flori uscate de lavanda, 1 litru de apa. Se prepara foarte simplu: pune apa intr-o cratita, fixeaza deasupra o strecuratoare care sa nu atinga lichidul si pune in ea florile de lavanda. Acopera sita cu un capac si pune vasul pe foc viu, o jumatate de ora.

Strecoara apa si pune-o in flacoane inchise etans. Este foarte indicata pentru tenul gras, cu pori deschisi si inclinati catre cosuri si puncte negre.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment