Cunoscut mai ales ca zarzavat folosit la prepararea ciorbelor, leuşteanul este şi un veritabil medicament.

Principiile active pe care le conţine leuşteanul au o puternică acţiune terapeutică asupra aparatului respirator, a aparatului reno-urinar, asupra sistemului endocrin şi a celui imunitar. Consumat sistematic, leuşteanu ne poate ajuta în indigestii, anorexii, pete pe piele, alergii, răceli, gripe şi bronşite.

Plantă mediteraneană, leuşteanul a fost descoperit şi folosit pentru prima dată ca aliment pe actualul teritoriu al Italiei. De altfel, în această zonă a existat un adevărat cult pentru această iarbă aromatică, considerat nu doar un zarzavat, ci un medicament miraculous şi chiar un elixir.

RECENT

Aspecte epidemilogice ale izbucnirilor cu boli diareice acute în Republica Moldova (Nadejda Gafin, Aliona Nastas, Ion Bîrcă, Adrian Cotelea, Vasile Sofronie)
02.01.2020

În articol sunt prezentate unele aspecte epidemiologice ale izbucnirilor cu boli diareice acute (BDA) în Republica Moldova în anii 2014-2 [ ... ]

Impactul asupra sănătății și cel socioeconomic al morbidității prin varicelă în Republica Moldova (Silvia Negară, Vasile Sofronie)
02.01.2020

A fost studiată și analizată epidemilogic morbiditatea prin varicelă în Republica Moldova în perioada 1985-2017. Studiul dat este unul [ ... ]

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment