S-a descoperit că o combinaţie de miere cu scorţişoară poate vindeca majoritatea bolilor. Mierea este produsă în majoritatea ţărilor lumii. Medicina alternativă Ayurvedică a utilizat mierea ca remediu vital timp de mai multe secole. Oamenii de ştiinţă de astăzi acceptă şi ei mierea ca pe un remediu foarte eficient în tratarea multor tipuri de afecţiuni.

Mierea poate fi utilizată în multe tipuri de afecţiuni fără a avea efecte secundare. Ştiinţa contemporană ne spune că deşi mierea este dulce, dacă se administrează în doze corespunzătoare, ca medicament, nu va dăuna pacienţilor cu diabet. O revistă cu renume, care apare în Canada, a publicat în ediţia din 17 ianuarie 1995 o lista de afecţiuni care pot fi vindecate cu ajutorul combinaţiei de miere cu scorţişoară, în urma studiilor efectuate de savanţii occidentali.

Tratament naturist pentru artrită
Amestecaţi o parte de miere în două părţi de apă călduţă şi apoi adăugaţi o linguriţă de scortişoară pudră. Faceţi o pastă şi masaţi-o uşor în partea de corp care vă pricinuieşte neplăceri. Durerea cedează în interval de 1/2 minute, în cele mai multe cazuri. Pacienţii cu artrită îşi pot administra zilnic cîte o cană de apă fierbinte cu două linguri de miere şi o linguriţă de scortişoară pudră. Dacă remediul se administrează cu regularitate, chiar şi artrita cronică poate fi vindecată.

Tratamente naturiste durerile de dinţi
Faceţi o pastă dintr-o linguriţă de scorţişoară pudră şi cinci linguriţe de miere şi aplicaţi pe dintele care doare. Remediul se poate aplica de 3 ori pe zi (zilnic), pînă cînd dintele nu mai doare.

Remedii pentru răceli
Cei care suferă de răceli normale sau severe trebuie să ia o lingură de miere călduţă cu 1/2 linguriţă de scorţişoară pudră timp de 3 zile. Acest remediu vindecă în majoritatea cazurilor de tuse cronică, răceală şi curăţă sinusurile.

Tratamente naturiste pentru deranjament stomacal
Mierea cu scorţişoară pudră vindecă durerile de stomac şi îndepărtează ulcerele stomacale de la rădăcină. Balonare: în conformitate cu studiile efectuate în India şi Japonia, s-a descoperit că mierea, în combinaţie cu şcorţişoara pudră, ajută şi îndepărtează balonarea şi durerile de stomac.

RECENT

2018 Sănătatea - Publicaţie de sănătate şi divertisment